Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven

Personal training met de oefentherapeut

Blijven bewegen is ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Bij klachten, blessures of beperkingen door een of andere aandoening is het extra belangrijk om te werken aan de fitheid. Veel mensen gaan juist minder bewegen uit angst voor meer pijn of verergering van de klachten. Onder deskundige begeleiding van de oefentherapeut trainen is een goede manier om ondanks (lichamelijke) klachten verantwoord te kunnen blijven bewegen.

Personal training is ook een individueel trainingsprogramma voor iedereen die persoonlijke doelen wil halen. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht, het verbeteren van de conditie, het opbouwen van spiermassa tot het vergroten van (spier) kracht en het werken aan een fit en gezond lichaam.

Intake en trainingsprogramma

Tijdens de intake zal de oefentherapeut de specifieke wensen en doelen in kaart brengen. Eventuele fysieke klachten of beperkingen zullen worden besproken. Ook is het mogelijk dat er een kort lichamelijk onderzoek uitgevoerd wordt. Op basis van de intake wordt een trainingsprogramma opgesteld. De training kan flexibel ingevuld worden en aangepast naar de individuele wensen en mogelijkheden.

De voordelen van trainen met de oefentherapeut als persoonlijke trainer en coach

  • Begin aan en behoud van een vitaal(er) en gezond(er) leven
  • Preventief trainen om klachten te voorkomen
  • Verantwoord trainen met blessures, klachten, aandoeningen, beperkingen
  • Trainen met een specifiek doel (bijvoorbeeld verbetering van spierkracht, conditie, balans, coördinatie)
  • Een stok achter de deur om te gaan sporten op afspraak
  • Ontspanning door inspanning, tijd voor jezelf

De kosten van een personal training

Individueel trainen met de oefentherapeut in Gezondheid in Beweging duurt 30 minuten en kost € 35,-.
Een 10 strippenkaart kost € 295,- en is 3 maanden geldig.

Afhankelijk van de wensen (en budget) wordt er één of tweemaal per week getraind op afspraak. Er wordt getraind volgens functionele trainingsprincipes, in grote lijnen zonder vaste toestellen. Trainingen vinden plaats in het centrum GiB. Thuis trainen is mogelijk in overleg.