Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven

Waarom naar de pedicure?

Uw voeten zijn een belangrijk onderdeel van uw lichaam. Indien er problemen ontstaan met uw voeten zoals likdoorns en kloven, kunt u daar veel hinder van ondervinden. Niet alleen op de plek zelf, maar omdat u een houding aan gaat nemen die het prettigst is om de pijnlijke plek te ontzien, kunt u daar andere lichamelijke klachten van krijgen.
Het advies is om in de meeste gevallen elke 6 weken een pedicurebehandeling te ondergaan, om klachten te voorkomen.

Met welke klachten

Overtollig eelt kan erfelijk bepaald zijn en kan leiden tot kloven, dit zijn barstjes die in het eelt ontstaan en kunnen doorscheuren tot in de gezonde huid. Dat kan zeer pijnlijk zijn. De pedicure kan u helpen door de kloven te behandelen en advies te geven over het voorkomen van kloven.

Likdoorns worden ook gevormd door eelt. Zij groeien echter naar binnen toe waardoor het voelt alsof men op een pit loopt. Om die reden worden likdoorns ook wel 'eeltpit' genoemd. Likdoorns kunnen op veel plaatsen op de voet voorkomen, zelfs tussen de tenen. Daar voelen ze echter wat zachter aan en noemen we dat weke likdoorns.

Teennagels kunnen door verschillende redenen ingroeien. Dit is pijnlijk en kan tot ontstekingen leiden. Oorzaken kunnen zijn: verkeerd schoeisel, nagels niet recht afgeknipt, maar ook bepaalde sporten zoals voetbal kan ingegroeide teennagels tot gevolg hebben

Schimmelnagels kunt u zelf herkennen doordat de nagels gelig van kleur zijn en de nagel vaak verdikt is.  Vaak krijgt u naast de pedicure behandeling een recept van de huisarts voor medicatie,  zalf of tinctuur om de genezing te bespoedigen. De pedicure zorgt dat de nagel zijn oude vorm weer terug krijgt en dat de nagel weer schimmelvrij wordt.

Behandeling en Kosten

Een basisbehandeling duurt ongeveer drie kwartier

  • uw voeten worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel
  • nagels knippen
  • overtollig eelt en/of likdoorns verwijderen
  • ingroeiende nagels, kloven, mycosenagels behandelen
  • het geheel mechanisch afwerken met de nagelfrees
  • opnieuw de voeten schoonmaken
  • korte voetmassage met voetencrème die bij uw huidtype past

Kosten
De kosten voor een behandeling bedragen € 38,-

Handig om te weten
-graag van te voren nagellak verwijderen
-u mag natuurlijk uw voeten wassen, maar liever niet in een voetenbad laten weken (anders kan de pedicure niet goed voelen hoeveel eelt u heeft, eelt wordt namelijk zacht in een voetenbad)
-heeft u een behandeling nodig die langer dan drie kwartier duurt, zal er een meerprijs berekend worden
-u hoeft geen handdoek mee te nemen