Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven

Correctiezolen

Podoposturale therapie is een behandelingswijze waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen. De grondlegger van deze therapie is de Franse neuroloog Dr. R.J. Bourdiol. Elke afwijking van de stand van de voeten heeft een standsafwijking hoger in het lichaam tot gevolg. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder chronische knie-, heup, rug-, en nekpijnen. Op dinsdag en donderdag kan een afspraak worden gemaakt.

Onderzoek en behandeling

Het eerste consult bestaat uit een gesprek over de klachten, een voetonderzoek en een onderzoek op de spiegelplaat waarbij de druk onder de voeten in relatie tot de stand van knieën, heupen, bekken en rug wordt bekeken. Daarna worden er dunne kurkelementen onder de voetzool geplaatst. Deze elementen hebben een directe werking op spierketens, waardoor de lichaamshouding verandert.

De behandeling

Om het effect blijvend te maken worden de elementen in een zool verwerkt. Er worden afdrukken van de voeten gemaakt en een week later kunnen de handgemaakte zolen worden afgehaald. De eerste weken gaat het lichaam zich aanpassen, wat enige spierpijn kan veroorzaken. Na een aantal weken vindt een controle plaats om de vorderingen te bespreken en eventueel een aanpassing aan de zolen te doen.

Proprioceptieve zolen
De op maat gemaakte zolen zijn geen steunzolen, maar zolen die actief spierspanning, en zo houding en beweging veranderen om zodoende klachten te verminderen. Voor gevoelige voeten kunnen aangepaste materialen worden gebruikt.

Prijzen voor 2024

1e consult (intake en onderzoek) €  75.00
vervaardigen van 1e paar zolen € 110,00
controle consult (inclusief aanpassing) €  55,00
kleine aanpassing aan zolen €  40,00
2e paar zolen (zonder onderzoek) €  95,00
aanbrengen van tape €  25,00
orthese op maat €  35,00

*De zolen worden betaald bij afhalen. De cliënt krijgt een nota voor de gevolgde behandeling en kan deze indienen bij de zorgverzekeraar. Als u klikt op vergoedingen kunt u zien wat onder uw verzekering valt. Ook kunt u bij uw verzekeraar informeren.