Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven

Vallen Verleden Tijd

Iedereen kan te maken krijgen met ongewenst vallen. Je kunt leren wat je zelf kunt doen om het risico op vallen te verkleinen. Dat gaat niet alleen over 'goed' vallen, maar vooral ook over situaties vooraf inschatten zodat je het vallen kunt voorkomen of aan het begin van een val deze goed op kunt vangen. Je kunt dit individueel leren onder begeleiding van een valcoach, of samen met je partner, of in een groep. Oefentherapeut Laila Vindsland is erkend valtrainer en begeleid je graag tijdens deze training.

Intake en trainingsprogramma

Tijdens de intake zal de oefentherapeut de specifieke wensen en doelen in kaart brengen. Eventuele fysieke klachten of beperkingen zullen worden besproken. Ook is het mogelijk dat er een kort lichamelijk onderzoek uitgevoerd wordt. Op basis van de intake wordt een trainingsprogramma opgesteld. De training kan flexibel ingevuld worden en aangepast naar de individuele wensen en mogelijkheden.

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Met deze titel is een lokaal tv programma gemaakt bij Sleutelstad Leiden.

 

De cursus Vallen Verleden Tijd

De cursus bestaat uit 10* lessen van ongeveer 60 minuten. De 9 eerste lessen worden wekelijks gegeven (onderbroken door vakanties). De 10e les wordt een aantal weken later gepland om zo het geleerde weer op te frissen.
*Het aantal lessen kan variëren afhankelijk van het aantal deelnemers en het ervaren probleem met vallen/angst voor vallen en balansproblematiek.

Aanmelden

Heb je belangstelling, vul dan het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden. In overleg wordt gekeken wat er kan.

 

 

 

Inhoud van de cursus

Een deel van de lessen bestaat uit een parcours gericht op verbetering van balans. Daarnaast leer je om vallen te voorkomen als je uit balans raakt, bijvoorbeeld bij een duw. Een deel van de lessen bestaat leren (beter) vallen en het ook het opstaan van de grond. Hier wordt je zorgvuldig begeleid.

De kosten van een cursus Vallen Verleden Tijd

De kosten van de cursus zijn : € 175,-
De meeste zorgverzekeraars vergoeden delen van de cursus vanuit een aanvullende verzekering.