Gezond worden, Gezond zijn en Gezond blijven

Oost en West

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeswijzen. Het is complementair aan de Westerse reguliere geneeskunde. Het is heel goed mogelijk de Westerse kennis van de medische wetenschap te vertalen naar de Oosterse zienswijze waarbij in beeldspraak, elementen en energie wordt gesproken.

Wat is acupunctuur 

Alles wat bestaat is energie (Qi) en een samenspel van dé twee krachten yin en yang. Gezondheid wordt bepaald door een goede harmonie, een goed evenwicht van deze krachten. Klachten en ziekten worden zo benoemd zodat inzicht ontstaat waar het evenwicht verstoord is.

Het lichaam bestaat uit een netwerk van meridianen waarlangs de energie (Qi) beweegt. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Het aanprikken van deze punten maakt het mogelijk aanwezige verstoringen te beïnvloeden en de doorstroming te harmoniseren om zodoende het evenwicht te herstellen. Er treedt een spontaan en natuurlijk genezingsproces op. Dit gaat zonder medicijnen maar met gebruik van uw eigen herstelvermogen.

Wordt u nieuwsgierig naar acupunctuur?
Wilt u ervaren wat het met u doet, dan kunt u natuurlijk een afspraak maken!

Tarieven

Intake en eerste behandeling, duurt max 2 uur: € 65,00
Vervolgbehandeling, duur 1 uur: € 65,00

Via www.acupunctuur.nl (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) is onder het kopje Patiënten, Over kosten en vergoedingen, een Vergoedingenoverzicht te vinden, waar u kunt zien of u in aanmerking komt voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Betaling graag per behandeling (pinbetaling of contant). Afspraken die niet 24 uur van te voren afgezegd zijn, worden in rekening gebracht.

Er kunnen op dinsdag, donderdag en vrijdag afspraken gemaakt worden.

Voor informatie: telefoon: 071-5311760 of 06-49962018
e-mail: moniquezonneveld@gezondheidinbeweging.info
website: www.mzacupuntuur.nl